NE KADAR ÇOK VATAN HAİNİ VAR ALLAH'IM

 

Türker Alkan

 
   
 
Gel de sevinme şimdi. Hürriyet'in dünkü manşetine göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri birliklere ve kaymakamlıklara bir istihbarat yönergesi gönderip 'bölücü ve yıkıcı' faaliyette bulunanlar hakkında bilgi toplanmasını istemiş.

Benim sevinmem, izlenmesi gereken kişilerin öteden beri beni de zıvanadan çıkaran tipler olması. 'Ohh olsun, izlensinler de görsünler günlerini' diye düşünmeden edemedim.

Örneğin, yönergeye göre izlenecekler arasında 'Klu Klax'lar var. Haberi veren gazete, bu örgütün, zencileri ateşe veren beyaz ırkçıların 'Ku Klux Klan' örgütü olduğu yorumunu yapıyor. Yönergeyi hazırlayanların örgüt adını yanlış yazmalarını anlıyorum. Ne zaman 'Ku Klux Klan' demeye kalksam benim de dilim dolanır, acemi horozlar gibi 'Ku Ku Ku' der dururum.

Gerçi Türkiye'de zenciler olmadığı için henüz bu örgütün hiçbir mensubu bulunmamaktadır, ama unutmayalım ki sayın Başbakanımız bir ara övünerek 'Ben Türkiye'nin zencilerindenim' demişti. Böyle gizli zencilerimiz olduğuna göre, gizli Klan mensupları da olabilir, bütün marifet onları bulup çıkarmakta. Ayrıca Türkiye'de bulamazsak gider Amerika'da izleriz, ne gam!

Çok yerinde ve zamanında hazırlanmış bir yönerge. Örneğin azınlıklar veya kendini azınlık gibi görenler de izlemeye alınacak: Çerkez, Roman, Arnavut, Abaza, Boşnak... Gerçi bunlar bir araya geldiği zaman çoğunluğu sağlar, ama nedense kendilerini azınlık olarak gördükleri için izlenip fişlenmeleri yararlı olacaktır.

Yalnız küçük bir endişem var: Gerçekte kendilerini azınlık gibi görmeyen ve düşünmeyen bu insanları izleyip haklarında rapor tutarsak kendi elimizle azınlık yaratmış olmaz mıyız dersiniz? Ya bu azınlıklarla evli olanlar ne yapacak? Gizli gizli eşlerini izleyip haftalık raporlar vermeleri iktiza eder mi acaba? Atlanmış olan bu ince noktalar yönergenin boşlukları gibime geldi.
Masonluk, internet grupları, cinsellik, uyuşturucu, meditasyon, ruh çağırma vb. grupları... İşte gerçek düşmanlar bunlar olmalı.

Özellikle cinsellik grupları... Gizli gizli ne yaptıklarını hep merak etmişimdir. Allah bilir ne sapkınlıklarla uğraşırlar. Bu grupların izlenmesinde gönüllü olarak çalışmaya ve rapor düzenlemeye hazır vatanseverlerin çok olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil.

En korkuncu da ruh çağıranlar ve meditasyon yapanlardır. Bir köşeye çekilip meditasyon yapar gibi uyuklayan insanların aklından ne şeytanlıklar, ne hainlikler geçer, düşünebiliyor musunuz? Böylelerini atacaksın içeriye, bol bol meditasyon yapsınlar bakalım.

Ruh çağırmak da öyle. Ruhlar vasıtasıyla casusluk yapmadıkları ne malum? Gelen ruhun milli bütünlüğümüze muhalif olmayacağının bir garantisi mi var?
Bu yönergenin çok iyi düşünülmüş bir istihbarat projesi olduğuna kuşku yok. Örneğin, düşünce grupları, felsefi gruplar, yazar ve düşünürler de izlenmesi gerekenler arasında. Asıl yılanın başı bunlardır zaten. Malum deyiş: Düşün düşün.. neyse gerisini yazmayayım.

Ha bir küçük not: Bir hoca olarak, siyaset felsefesine meraklı öğrencilerimi ihbar etmem gerekiyor mu dersiniz? Yani vatana ihanet olmasın diye.