ÇERKESLERLE KÜRTLER ARASINDA AYIRIM YAPMALI MIYIZ?

 

nihalatsiz.org

 
   
 

ÇağatayHan - 10-8-2003 16:18

Çerkezlerle kürtler arasında ayrım yapmalı mıyız?


Burak - 10-8-2003 16:24
Bu soruyu sorman bile yanlış Çerkeslerle kürtleri kıyaslıyamazsın sen Çerkeslerin bize yanlış yaptığını duydun mu hiç?
duyduysanda yanlış duymuşsun..


nihalatsiz.org - 10-8-2003 16:28

Sayın ÇağatayHan,
Burası soru - cevap kısmı ama iş olsun diye mantıksız sorular sormayın lütfen. Sitedeki yazılarımızdan herhangi bir tanesini okursanız, Türkiye'de yaşayan gayri Türk azınlıklar arasında ayırım yapmadığımızı görürsünüz. Zaten Türkçülük bunu gerektirir. Bizim gözümüzde kürt de aynıdır, çerkez de, diğerleri de... Daha ziyade kürtlerden bahsetmemizin tek sebebi, bunların çok fazla azmış olmalarıdır.

Sayın Burak,
Çerkezleri de Avrupa ile Amerika desteklese ve ellerinde yeterli siyasi - ekonomik güç olsa, bize yanlış yapmakta bir dakika tereddüt etmezler. Kürtlerdeki imkanlar ve nüfus kalabalığı çerkezlerde olmadığı için sesleri çıkmıyor.


ÇağatayHan - 10-8-2003 16:29

duymadım yaşadım. bi tanesi (ülkü ocaklarına gittiği halde) Enver Paşa'ya küfürler ediyordu bi tanesi ise (milli bilinci sıfır) karşıma geçmiş çerkez ethemi savunuyor, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan kahramanlarımızı aşağılamaya çalışıyordu.


Burak - 10-8-2003 22:39

Çerkes olmamama rağmen bende Çerkes Ethemi savunuyorum uzun araştırmalarım sonunda onun suçsuz olduğunu anladım şimdi sana kanıtlıyamam çünkü bu sayfalar sürer yalnız şunu söyliyim Çerkes Ethem olayında suçu tamamem ismet in-önüye yükleyebiliriz. Enver Paşa demişsin o zat Sarıkamış faciasında suçludur ama bilerek yapmamıştır o başka.
Ayrıca Sarıkamış faciası sıralarında rusya yıkılmasaydı Enver Paşanın yüzünden doğu illerini kaybedebilirdik.
tabii Enver Paşanın iyi birisi olduğunu Turancı olduğunuda biliyorum,Enver Paşayı severim.
senin konuştuğun Çerkes Türk olmadığından sevmez tabii.


GökBörü - 11-8-2003 06:29

Sayın Burak,
çerkez ethem hakkındaki engin bilgilerinizden bizi de nasiplendirirmisiniz. herkesin hain , devlete başkaldıran biri olarak tanıdığı çerkez ethem hakkında ne araştırmalar yaptınız ve ne gibi bulgulara ulaştınız...
kısaca bilgielndirin bizi
burası Türk Otağı, "geyik forumu" değil , biliyorsan konuşursun herkes de ilgiyle seni okur.


Türk_Şad - 11-8-2003 10:15

Enver Paşa'nın Sarıkamış harekatı hakkında gerçekler günyüzüne çıkmıştır. Benim bir sene önce bu konuyla ilgili küçük bir araştırmam olmuştu. Burak da bundan haberdar.. Bu sene Hürriyet gazetesinde bu konuyla ilgili olarak -yanılmıyorsam- Erzurum Üniversitesi'nden bir tarihçinin bir kitap yazdığını okudum. Haberden anladığım kadarıyla benim bulduklarımı daha geniş ve düzgün olarak o tarihçi de bulmuş.

Söylenen "Tek kurşun sıkmadan öldüler.." ifadesi bir saçmadan ibarettir. Sarıkamış'a gidenen kadar ordunun sadece kuzeydeki kolu bile iki yerde Ruslarla savaşmıştır. Düşman önce Oltu'ya atılmış, sonra oradaki ikinci bir harekatta yok edilmiştir. Sarıkamış'ta da çatışmalar olmuştur. Donarak ölen asker sayısı 90.000 ya da 30.000 değil 7.000 'dir. Bir o kadar kaybı Ruslar da vermişlerdir. Bu harekat için yazı beklemek de mantıklı olmazdı. Zira yazın Ruslar aldıkları yeni desteklerle Doğu'yu kolayca ellerine geçirebilirlerdi. Sarıkamış harekatı akıllıca düşünülmüş bir harekattır. Harekatın başlamasından kısa bir süre sonra Rus generali İngiltere'yi arayarak "Telefon konuşmalarını donduran soğuk ve kış Türkleri durduramıyor." demiş ve acilen yardım gelmezse Türklerin Bakü'ye kadar ilerleyebileceğini belirtmiştir. 3-4 Ocak gecesi başlayan müthiş fırtına ve Rusların teknik olarak üstün donanıma sahip olmaları bu harekatın tam bir başarıyla bitmesini engelleyen başlıca faktörler olmuştur. Enver Paşa'yı suçlamanın bir mantığı yoktur.


Türk_Şad - 11-8-2003 10:18

Türkiye'deki tüm azınlıklar ihanet etme potansiyeline sahiptir. Hiçbir yabancı topluluğu dost göremeyiz.


Burak - 11-8-2003 15:15

Çerkez Ethem daha çok Anadoluda çıkan isyanları bastırmakla görevliydi nerede isyan çıkarsa oraya gidip isyanı bastırırdı halk onu çok sever ve gettiği yerde omuzlara alınırdı bu olayları tabii ki K. ATATÜRK ve ismet in-önü de takip ediyordu ismet in-önü Atatürkün Çerkez Ethemi sağ kolu yapacağını düşünmüştür ve ATATÜRK e şöyle söylemiştir (Ç. Ethem her yerde senin aleyhine sözler söylüyor ve omuzlara alınıyor yakında sana karşı ayaklanacak ve ülkeyi ele geçirecek ) bunları duyan ATATÜRK DE Ç.Ethemi sürmüştür gerisini biliyorsunuz zaten...
Ç.Ethem de biraz suç olabilir ancak asıl suç ismet in-önündedir.


GökBörü - 11-8-2003 16:43

Sayın Burak,
Başbuğumuz Atatürk , kulaktan dolma dedikodularla iş yapacak birimidir.Bir şey yapmışsa mutlaka bildiği birşey vardır ve doğru yapmıştır , çerkez ethem'in herşeyden önce kanı bozuktur eğer adam olsa kişisel hırsları yüzünden düşman safhına geçmezdi.
Uzun araştırma dediğiniz bu mudur?


Burak - 11-8-2003 21:13

Sana şunu hatırlatırım Hitlerde boşbir insan değildi.
Atatürkte sonuçta bir insan ve Çerkez Ethem olayını araştırmaya kalksaydı çok geç olabilirdi. Atatürk onun nasıl biri olduğunu araştırana kadar Ç.Ethem baskın yapardı. O zamanda zor durumdaydık ve acele karar alınmalıydı.
Unutma ismet in-önüde boş biri değil.

Biraz zahmete katlanıp araştırsan herşeyi öğrenirsin.
SERA yayıncılıktan Çerkez Ethem vcd sini al ve iyice izle sonra fikir yürüt.


Burak - 11-8-2003 21:15

Ayrıca düşman safına geçmemiştir.
Canını kurtarmak için en yakın ülkeye kaçmıştır.
Bize karşı savaşmamıştır.


Tumanbay - 11-8-2003 21:22

Doğrusunu söylemek gerekirse ben çerkez etem hakkında araştırma falan yapmadım. Şimdi bu adamın bolşevikiği herkesçe malum mu? Malum. O halde sen bir bolşeviği nasıl gelip bu sitede savunuyorsun? Haddini bil. Düşmana kaçmamış da yakın ülkeye kaçmışmış. Yuh yani ne denir artık. Hem başkalarına araştırma yap diyo hem de bize karşı savaşmamıştır diyecek kadar CAHİL. Hiçbir şeye inanmazsan git Nutuk'u oku. Belki bişeyler anlarsın. Belki..


GökBörü - 11-8-2003 21:23

Çerkez ethem'i bir vcd'den seyredip anladığını sanan ve buna uzun araştırma diyen kişilerle ve konuştuğu kişi kendisine siz diye hitab ediyorken karşısındakine sen diyen arsızlarla muhatap olmam.

yazınızı silmiyorum ki cehaletinizi herkes görsün.


Burak - 11-8-2003 21:27

Tabii sizin böyle konuşmanız normal çünkü Tarihimizi kültürümüzü dostumuzu düşmanımızı bizi söyleyenlerin avrupalı amerikalı tarihçiler olduğunu bilmiyorsunuz
biliyorsanız bile gözardı ediyorsunuz in-önü düşmanımızdır Ç.Ethem de in-önünün düşmanıdır siz in-önünü unutup Etheme saldırıyorsunuz. size tekrar söylüyorum Sera yayıncılığın vcd sini alın ve öğrenin izlerken kıyaslayın mantık yürütün....!!!!!


Burak - 11-8-2003 21:31

özür dilerim ben 'siz' diyecek kadar nazik değilim!!!!!!!!!!!


Tumanbay - 11-8-2003 21:31

Avrupalı amerikalı tarihçiymiş. Sen benim okuduğm kitabı oturduun yerden nasıl görüyosun helal valla. Biraz da okuyup , okuduğunu anlayıp yazsan öyle iyi olacak ki...

Ben sana bizzat Atatürk'ün yazdırttığı Nutuk'u kaynak gösteriyorum Çerkes Etem olayında sen bana avrupa sayıklıyon.


GökBörü - 11-8-2003 21:32

eğer sitemizi ve Türk Otağını biraz inceleseydin kürt ismet hakkında düşündüklerimizi anlardın ama sen ve senin gibiler izledikleri bir vcd ile okuduklari bir kitap ile fikir sahibi olurlar...


Burak - 11-8-2003 21:34

Ben oturduğum yerden değil sizin söylediklerinizden ne okunduğunuzu anlıyorum.
Ayrıca in-önü hakkında sizden bu yazıda pek bişey göremedim.


Burak - 11-8-2003 21:47

Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum çunkü asıl düşmanları unutup birbirimize gireceğiz sanırım soruyu soran arkadaşın aklında da birşeyler belirginleşmiştir.
Eğer sizi sinirlendirdiysem özür dilerim
şunu söyliyim Ben Ç.Ethem hayranı değilim.
hepinize teşekkür ederim.


nihalatsiz.org - 12-8-2003 06:50

Burak, sen burayı dingonun ahırı falan mı zannettin? Hem vatan haini çerkez köpeğini savunacaksın, hem de terbiyesizlik yapacaksın?... Üyeliğin iptal edilmiştir... Aşağıdaki yazıyı okursan savunduğun köpek hakkında ATATÜRK'ün ne dediğini öğrenirsin, köpeğin düşman saflarına katılarak Türklere saldırdığını da öğrenirsin...

ATATÜRK'ün konuştuğu yerde tüm dünya susar, O'nun sözünün üstüne söz olamaz...

Aşağıdaki bölüm ATATÜRK'ün "NUTUK"undan birebir alıntıdır:

"Efendiler, Ethem kuvvetlerinin peşine düşen birliklerimiz, 5 Ocak 1921 günü Gediz'i işgal ederek, o civarda toplandılar. Ethem ve kardeşleri de, kuvvetleri ile birlikte düşman saflarında müstahak oldukları yeri aldılar. Artık Ethem olayı diye bir şey kalmamıştı. Ordumuzun içinde bulunan düşman kovularak kendi cephesine gönderilmişti. Bundan sonra, karşımızda yalnız bir tek düşman cephesini ve bu cephe ile ilgili olayları göreceğiz. Gerçekten de bir gün sonra 6 Ocak 1921'de Yunan ordusunun tamamı bütün cephe üzerinde her noktadan taarruza geçti.

Yunan ordusunun giriştiği bu taarruzda, Ethem ve kardeşleri de kendilerine düşen görevi yerine getirmekten geri durmadılar. Tekrar Kütahya'ya yönelerek, orada bulunan zayıf tümenimize saldırmaya başladılar. İzzettin Paşa'nın sağlam karakteri, vukuflu komutası ve emrindeki Türk subay ve erlerinin yüksek kahramanlıkları Ethem ve kardeşleriyle saldıran hain kuvvetleri yenerek geri çekilmeye mecburetti. Eğer kendi şahısları da dahil olmak üzere toptan yok edilmekten kurtulabilmişler ise, bunu da hiç sevmedikleri Refet Paşa'ya borçlu olduklarını söylemeliyim."

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, "NUTUK"


TÜRK-KAN - 4-9-2003 13:21

cerkezlerinde Türklere karşı olmadığını iddia edenler ya çok saflar ya da hainler...

bu kafkas derneklerinin hepsi çerkez ethem i savunan kitapları satıyorlar

internetteki çerkez sitelerinde Türke nefretlerini kusuyorlar çerkezce okul olmamasından yakınıyorlar

diger sebeb de Türklerin onları asimile edip Anadolu'ya yerleştirmesiymiş

gelmeseydiniz o zaman buraya ruslardan kaçıp, madem bizi sevmiyorsunuz buradan da hoşlanmıyorsunuz defolun gidin

TÜRK YURDUNDA ne kürtleri ne çerkezleri ne de diğer etnik özürlüleri istiyoruz içlerinden her an binlerce çerkez ethem anzavur çıkabilir....

TTK ve Y


Kangar - 5-9-2003 07:38

Kendine Türkçü sıfatını yakıştıran birinin Çerkes Ethem gibi bir haini savunmasında ne gibi bir mantık var anlamak mümkün değil.

Zamanımızda birçok hain kahraman yapılmış durumda, birçok kahraman da hain. Örnek mi?

Zamanımızda Şeyh Said kahramandır, Said Nursi kahramandır, İsmet İnönü kahramandır, Tayyip kahramandır, Çerkes Ethem kahramandır vs. Ama gerçekte bunların hepsi de vesikalı haindir.

Zamanımızda Elçibey basiretsizdir, Atsız Hoca haindir, Atatürk dinsizdir, Enver Paşa akılsızdır vs. Ama gerçekte bunların hepsi de Türklüğün şanlı yiğitleridir.

Ayrıca mesnetsiz bir iki kitap okuduyup da bir film seyredip araştırma yaptım demek hangi aklın ürünü ola?

Son olarak söylemek gerekirse sayın otağ yöneticisinin aktarmış olduğu Atatürk'ün sözleri, Çerkes Ethem hakkında verilşecek en iyi yanıttır...

Tanrı Türk'ü Korusun
Kangar


tekez - 6-9-2003 13:07

YAHU ETHEM İN NE OLDUGUNU HERKES BİLİYOR.HEM BIRAK ADAM SÜTTEN CIKMIS AK KASIK DA OLSA NETİCE İTİBARİYLE CERKESTİR.VE VATAN İÇİN BİR AVUÇ TÜRK BASBUĞ ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE SAVASIRKEN PİSLİK ARAPLAR GİBİ ARNAVUTLAR GİBİ BENLİK SEVDASINA VELİNİMETİ TÜRK MİLLETİNE İHANET ETMİŞTİR.TÜRK OLMAYAN BİR ADAMI BÖYLESİNE SAVUNAN BİR ADAMIN SOYUNDAN DA ŞÜPHE ETMEK LAZIMDIR.


Türk_Şad - 6-9-2003 13:14

Çerkez Ethem'i savunması kendi yanlışıdır. Ama iyi niyetinden şüphe etmeyiniz. Burak'ı tanıyorum. Çok yakın dostumdur.


ÇağatayHan - 10-9-2003 15:16

bahsettiği belgesli yapan şirket yani sera fettullahçılara ait olup diğer belgeselleri: İskilipli Atıf Hoca, Vahdettin, Nur Dede(kürt sait) ve Adnan hoca isimli şahsın hazırladığı belgesellerdir. Hiçbirine güven olmaz


davutrasim - 4-1-2004 23:41

quote:


Aslını Gönderen Burak
Bu soruyu sorman bile yanlış Çerkeslerle kürtleri kıyaslıyamazsın sen Çerkeslerin bize yanlış yaptığını duydun mu hiç?
duyduysanda yanlış duymuşsun..


Maalesef ben duydum.93 harbi sırasın da gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın Katibinin tuttuğu günlükler de yazılı.Kitap Haline Getirilmiş İsmi "BAŞIMIZA GELENLER"


Türk_Şad - 5-1-2004 11:54

davutrasim'in bahsettiği kitabın yazarı yanılmıyorsam Mehmet Arif idi... Güzel bir kitaptır. Okunması yararlı olur.


Karakeçili - 21-2-2004 16:20

Çerkesleri kürtlerle aynı seviyede görmek yanlış olur.Çerkesler daha medeni ,gelişmiş,kadınlara eşitlikçi yaklaşan ,Kafkasya kökenli bir ırktır.Bence Çerkesleri kürtlerle bir tutamayız.
Tabii ki onlara karşı da uyanık olalım ama sezrın hakkını da Sezar'a verelim...


nihalatsiz.org - 21-2-2004 16:31

Karakeçili,

Madem öyle; medeni, gelişmiş, kadınlara eşitlikçi yaklaşan çerkezlerin sitelerine üye olmanı tavsiye ediyorum...

Üyeliğin iptal edilmiştir...


Tomay - 21-2-2004 16:47

Cerkez de kürd de lazda

Biz Türk irkcilariyiz! TÜRK IRKINDAN BASKA
BIR IRK TANIMAYIZ!
Bize kardeslik, yok medeniyet, yok su bu gibi ayaklari yapmayin! Biz herseyi gayet iyi biliyoruz!
Atsiz'a Ata'nin yazilarini, makaleleini (bilhassa vasiyetnamesini)
okuyun, ondan sonra bu otagda yazi yazin!

Bu otagda yillarca "Türk-kürt kardestir, bunu bölen kallestir" diyen sözde "milliyetci" bir
zihniyetin unsurlarini görmek istemiyoruz


Tomay - 23-2-2004 03:17

BUGÜN KÜRD, YARIN CERKEZ!
CERKEZLERIN SAYISI BIR ARTSIN, KURDLER KADAR SAYIYA ULASSINLAR,
O ZAMAN GÖRÜN CERKEZLERI!


Durul - 24-2-2004 06:07

Irkımız muhakkak ki diğer ırklardan üstün bir yaradılışa sahiptir.Diğerlerinin kendi arasında ki üstünlük derecelerini bizi ırgalamaz.
Karakeçili sen Türkiyede ki Türkten birşey öğrenmiş Çerkezlere göre tüm Çerkezler hakkında yargıya varmışsın.Bu yanlış.


Kılıç - 9-3-2004 14:15

çekezlik iddiası olan lütfen kafkasya ya geri dönsün ve talep ettikleri edecekleri ne varsa ruslardan istesinler.


GürTürk - 9-3-2004 14:30

Çerkezlik iddiası olmayan Çerkezleri de bağrımıza basalım, değil mi Kılıç Beğ? Nasıl olsa Türkleşmiştir onlar.


Kılıç - 12-3-2004 13:14

Çerkeslik iddiası olmayan zaten çerkez değildir diyeceğim ama desemmi demesemmi bende emin değilim. Kafamı karıştırdınız. Bu iş çok büyür o zaman yav.
Yani kan olayına girersek kaç milyon kişiyi göndermemiz gerekir bu ülkeden? benim tahminim30 milyon kadar ki bu da çok büyük bir savaş demek ve ozaman Bizimde halimiz nice olur bilemem.
O yüzden aykırı iddiaları olmayan türkleşmiş unsurlaRA KARŞI BAĞRA BASMA OLAYI geçerli olmalı diye düşünüyorum.
Buna reel politik diyorlar bu aralar.


Kılıç - 12-3-2004 13:23

Hem arkadaşlar Başbuğ Atatürk diyorsunuz , kabul bağbuğ Atatürk , peki Atatürk böyle şeyler savundumu hiç, Çerkez, laz , boşnak , arap , gürcü vs. deyip kimseyi sürdümü? öldürdümü?
Kürtleri bile vatandaş saydı, vatandaş olan herkese eşit haklar sundu. ( bu arada Türklüğü kabul etmiyenleri hariç tutuyorum), şimdi Atatürk'ün akıl edemediğini bizmi akıl edeceğiz, beni de yoldan çıkaracaksınız valla. Hadi Kürtler zaten Türküm falan demiyor onları sürelim kazıyalım ama çerkez vs. ezici çoğunlukla türkleşmiş durumda. AB-ABD onların türkleşmesini istemiyor ve onlara ayrılık fikri aşılamaya çalışıyor eğer bizde bu doğrultuda fikir beyan edersek düşmana hizmet etmiş gibi oluruz diye düşünüyorum. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.


Tonyukuk24 - 12-3-2004 14:02

Türkiyede Türk olmayan 30 milyon kisi falan yok. kürtler, araplar ve çingeneler gibi yekün tutan ve asimile olmamış, olamayacak olanları çıkar geriye pek bir şey kalmaz.

çerkeslik konusuna gelince. adam çerkezse çerkezdir. Türkse Türktür. sen diyorsun ki bazıları asimile oldu. tamam öyleyse Türktür. yani hem çerkezim deyip, hemde asimile olamazki.

Aslında bu konularda tartışmak yersiz. Kim Türk, kim değil onu biz bilemeyiz tabi ama Türklük kavramı çok açık.

Türk soyundan gelenler ve onlar kadar Türkleşmiş olan herkes Türktür.

Atatürk Türk soyundan olmayan sayıca çok az müslüman azınlığı Türklük içinde eritmek için elinden geleni yaptı. Ama erimeyecek olan erimedi. Eriyen zaten eridi. Şimdi bu saatten sonra erimeyenle uğraşamayız. Zaten böyle bir şansımız da yok. Bu uğraş sonuçta vermez. Bu saatten sonra safların ayrılma sürecidir. Siz merak etmeyin. Türk olan zaten bizden olacaktır.


Türk_Şad - 12-3-2004 14:44

Yahu yeter ama.... Bir kişi ne derse o olmaz. Ne ise o olur. Bir Türk Türk'tür. Bir Çerkez Çerkez'dir. Bir Boşnak "Ben Türk'üm" dese de Boşnak'tır. I R K G E R Ç E Ğ İ diye bir şey vardır. Kan unsuruna bakmayacaksanız ne işiniz var bu sitede ya? Bunu anlayamıyor musunuz? Sonra da ırkçıyım diyorsunuz. Irkçılığın ne olduğundan haberiniz yok. Siz bir ahmaksınız o kadar. kan unsurunu kabûl etmeden ırkçılık mı olur? Bana yazdığınız özel iletide Atsız'ı da tam olarak kabûl etmediğinizi- Atsız'ın çeliştiğini söylemiştiniz. Siz Türkçü falan değilsiniz. Olsanız olsanız "tatlı su milliyetçisi" olursunuz. Yeter, sizin saçmalıklarınızı dinlemekten bıktım.


Kılıç - 12-3-2004 19:42

peki nasıl tespit edeceğiz kimin türk olduğunu, kürtler sırıtıyor, araplar çingeneler de öyle ama beyazları ayırmak
yani laz çerkez boşnak arnavut gürcü vs. müslüman grupları ayırmak zor adam ben türküm diyor türkçe konuşuyor, hatta etnik kökenini bilmiyor bile şimdi bunu kan tahlili ile ortaya çıkarmamız imkansız, bu durumda bunları nasıl tespit edip tasfiye etmeyi düşünüyorsun türk şad kardeşi bir projen varmı?


Kılıç - 12-3-2004 19:45

sitede ne işimiz olduğuna gelince , Atatürk resmi gördük geldik, Milliyetçi ve laik , ikisini bir arada savunan anlayışlar pek bulunmadığından ve kendimizi böyle nitelediğimizden buraya geldik,
sen tatlısu milliyetçisi de bakalım, yine bizden yardım görürsün dara düştüğünde.


Selim Pusat- - 12-3-2004 19:50

üzmeyin arkadaşlar birbirinizi çerkesler için. Kimseye test yapmamıza gerek yok. Gayri Türkler belli ediyor zaten kendisini.


Kılıç - 16-3-2004 14:55

daha önce de yazmıştım ama kayboldu, sitenin arşivinde Bozkurt Yarbay diye bir yazı var. Bozkurt Yarbay Korkut Eken Çerkes kökenlidir, bunu çok iyi biliyorum, yanlış anlaşılmasın kendisi ben çerkesim demez ama kökeni çerkestir. Şimdi Korkut Eken'i ne yapacağız, Korkut Eken hakkındaki arşiv yazısınıda kaldıracakmısınız siteden, Korkut Ekenle Türkiye gurur duymaya devam etmeyecekmi, sayın Türk Şad kardeş, Akife yapılan ayrıcalık Korkut Eken'ede yapılmalı , ha ne diyorsun? biliyorum canın çok sıkılıyor böyle sorulara ama güneş balçıkla sıvanmıyor.


alpertunga - 16-3-2004 15:49

KILIC
DÜNYAYNIN HER ÜLKESINDE TEK TÜK
FARKLI KÖKENDEN INSAN OLABILIR BU DOGALDIR,DOGRU OLMAYAN BU KISILERIN ÖZEL HAK TALEP ETMELERI.
SIMDI KADER BIZI ÖYLE BIR NOKTAYA GETIRDIKI,KÜRT DENILEN KESIM AZINLIK
OLMAKTAN CIKARAK TÜM ÜLKEYI YUTACAK BIR DURUMA GELDI(EGER ÖNLEM ALINMAZSA)
BU ÜLKENIN ADI TÜRKIYESE SAHIBI DE TÜRK MILLETINE MENSUP KISILERDIR.DÜNYANIN HER YERINDE BU BÖYLEDIR.


Selim Pusat- - 16-3-2004 20:37

Kılıç, Korkut Eken çerkes kökenli falan değildir. Zaten sen de ''kendisi çerkezim demedi ama, ben biliyorum'' diyorsun. çerkesim demediyse nerden öğrendin. mağlummu oldu. Demekki böyle bir şey yok. Adam 60 yaşında. Bu yaşına kadar çerkesim falan dememiş ise onun çerkes olduğunu nerden çıkarıyorsun. Lütfen kimin hangi ırktan olduğunu bırakında kendi karar versin.

Mehmet Akif Ersoy için yapılmış bir ayrıcalık yok. Mehmet Akif Türktür. Damarında Türk kanı vardır ve kalbinde Türklük gururu vardır. Atsızın bu konudaki yazısı şöyle:

Türk milleti nedir, kimler Türk'tür diye sorulacak.

Türk milleti, Türk kökünden gelenlerle Türk kökünden gelmiş olanlar kadar Türkleşmiş kimselerden meydana gelen topluluktur.

Türkler, Polonya Türkleri gibi tektük istinaslarla evlerinde Türkçe konuşan, anadili Türkçe olan insanlardır.

Şuuraltında veya duygularının gizli yönünde başka biri ırkın şuur ve özleyişini taşımayan kimselerdir.

Türkçülere yedi, hatta yirmi kuşak ilerisine kadar soy kütüğü arayan kimseler diye iftira ediliyor. Tatbik kaabiliyeti ve araştırma imkânı olmayan bu safsatalar ancak moskofçuların ve başka düşmanların uydurmasından ibarettir. Her zaman verdiğimiz örnekleri yine tekrarlayalım: En büyük Türkler' den biri olan Yıldırım Bayazıd'ın anası Türk değildir. Hangi Türkçü onu Türklük kadrosundan çıkarmıştır veya çıkarabilir? İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif' in babası Arnavut, ülküsü de Türkçülüğe aykırı olan ümmetçilik olduğu halde hangi Türkçü Mehmed Akif için Türk değildir demiştir?

Mesele Yıldırım Bayazıd veya Mehmed Akif kadar Türk olabilmektedir. Bir millette millî ruh yükseklerde olduğu zaman onların arasına karışan yabancıların hiçbir tesiri olmaz. Millî ruh, herhangi bir yabancılığı eritir.


Kılıç - 17-3-2004 12:56

Pusat ve Alper ;
Ben sizin dediklerinize bir şey demiyorum, Türk şada yazdım ben onları.
K. Eken'in akrabalarını tanıyorum o sebeple biliyorum, bende ona çerkez demiyorum zaten ama Türk Şad mantığıyla bakarsak ona çerkez dememiz gerekecek. Alper 'in dediğide doğru yani hak talebi vs.
Bazı arkadaşlar Türkleşmeyi kabul etmiyor.
Atsız daki Türkleşmiş deyiminden kan olayını anlamalıyız diyorlar, yani kan olarak melezlerin türk evliliği yaparak çocuklarındaki türk kanı yüzdesini artırması şeklinde.
Bende diyorumki , kan olmasa bile türkleşme olabilir diyorum K.Eken gibi.
Şunu da belirteyim K.Ekenin Akrabası kendisinin çerkez olduğunu söyledi KOrkut Eken de onun Akrabası olduğundan (kan bağlı) ben böyle bir sonuç çıkardım.


Türköz - 17-3-2004 14:42

Türk; Türk soyundan gelenler ve Türkleşmiş olanlara verilen ad'dır.Gerçek de böyledir.Türk Şad ın duyarlılığı "bir insan Türk ise ;ya soyundan veya Türk'leşmiş olduğundandır.Türk'leşmiş olan kişi tutup bir de çerkez,gürcü,kürt şu bu kökenden geldiğini söylemeye başlarsa zaten kendisi Türk olmamıştır ki Türk'lükten çıksın..."Ben bunu böyle okuyorum.Kılıç'ın bunu reddeceğini sanmıyorum.Bence de bir insan ben şu veya bu kökenden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım dediği zaman zaten Türk değil sadece vatandaş,yurttaş olur...Başka bir çözüm bence sözkonusu olmaz.Madem bu yurtta yaşıyor elbette yurt savunmasına katılacak..bu da onun yurttaşlık görevidir...Topyekün Devlete başkaldırmış olan kürd'lere olan tepki ileride diğerleri de başkaldırabilir şeklinde okunan bir Türk'lük bildirgesi gibidir....
Kılıç "Korkut bey çerkez olduğunu hiçbir zaman söylememiştir"diyor.Bu Korkut beyin vatanseverliğinin kesin bir delilidir.Türkçü olup olmadığına da Korkut beyin kendisi karar verebilir.Ben bunu böyle anlıyorum.Korkut Eken bir vatansever komutanımızdır.Keza rahmetli Hablemitoğlu,Çölaşan,O.Sinanoğlu vatansever Türk aydınları olabilirler ama değerlendirmeleri ve görüşleri itibariyle Türkçü sayılmazlar...Zaten Ulusalcı kimlikleri ile öne çıkan aydınlardır.Bu sadece benim görüşüm... Türkçü olup olmadıkları şu anın sorunu değil zaten...
Yazdığım gibi bunu değerlendirecek olan tarih ve Türkçülerdir.Atatürkçülerdir.
Saygılarımla.


alpertunga - 17-3-2004 15:22

KIRMANCILARIN VE ZAZALAR APAYRI BIR KONU,CÜNKI BUNLAR SAYICA COKLAR,ANADOLU TÜRK UNSURUNU
ZAMANLA "CIG" ALTINDA BIRAKACAK KADAR TEHLIKELILER,BUGÜN KÜRTCE BILMEYEN,ASIMILE OLDUGUNU SANDIGIMIZ BIRCOK KÜRT KÖKENLI VATANDAS,ZORA DÜSTÜMÜ KÜRT AKRABALARINI YARDIMA CAGIRIR,KANLARI KRO KANI OLDUGU ICIN TÜRK MILLETINE HEP DIGER IRKLARLA KARISMASINI TELKIN EDERLER.EGER CIG ALTINDA KALMAK ISTEMIYORSAK KÜRTLERLE KARISMAYI VE ICIMIZE KABUL ETMEYI KESINLIKLE REDETMELIYIZ.


bozkurtserdar - 17-3-2004 15:31

Korkut Eken 1945 yılında Ankarada doğmuş. O yıllarda Ankarada kaç tane çerkes var. Şimdi bile Ankarada çerkes azıcık var. Boş konuşmayın. Adamın 60 senelik hayatında böyle bir şeyi çıkmamış, şimdi iftira atıyorsunuz. Öldükten sonra Atatürke, Ziya Gökalbe atılan iftiralar gibi.

Utanmasan Atsız da Türk değil diyeceksin.

Geç kardeşim bu saçmalıkları. miğde bulandırma..
Korkut Eken hayatta ve Türk...


Kılıç - 17-3-2004 18:14

"Türk'leşmiş olan kişi tutup bir de çerkez,gürcü,kürt şu bu kökenden geldiğini söylemeye başlarsa zaten kendisi Türk olmamıştır ki Türk'lükten çıksın"

Tamam işte , anlaşılıyor yavaş yavaş, ben senin dediğine katılıyorum Türköz, ancak şöyle katılmayanlar var, adam şu bu kökenden geldiğini söylemese bile , hatta başka bir kökenden geldiğini bilmese bile,
onu Türk olarak kabul etmiyor bazı arkadaşlar. Sorun bu. Aslında haklı gibi gözüküyor bu arkadaşlar. Belki de haklı değillerdir tam emin değilim ama yani şimdi
Adam çerkez ana-babadan oldu ve bunun bilmiyor diyelim mesela yetiştirme yurdundan yetişme, ama biz gerçeği biliyoruz o adamı çerkessin sen diye türkçü kabul etmeyecek ve dışlayacakmıyız?, Atatürkçü açıdan değerlendirirsek zaten sorun yok, Türk kabul ediliyor. Zaten Atatürkçü açıdan değerlendirecek olursak, Atatürk Türk Irkı diye bir kelimeyi hiç kullanmıyor, Yani Nutuk da yok böyle bir şey., Ne mutlu türküm diyene anlayışıyla türk milleti kavramı baya geniş Atatürk de ama, bu doğrumu bilemiyorum, şimdi bir alman türkiyede doğdu ve türkçe konuşuyor, türküm diyor Türk olurmu, yada bir zenci Türk olurmu bu anlayışla, olmazsa çerkez nasıl olacak, çerkez olursa kürt niye olmasın, ülkemizin özel bir durumu var gibi gözüküyor.


Kılıç - 17-3-2004 18:28

"Adamın 60 senelik hayatında böyle bir şeyi çıkmamış, şimdi iftira atıyorsunuz"

Bozkurtserdar kardeş, iftira atmıyorum, kan bağı akrabası olduğunu iddia eden ve yalan söylemesi için hiçbir sebebi olmayan ve kendine çerkez diyen birisinden duydum, kendim uydurmadım. Aslen Samsun Terme ilçesinden bu adam.
İkincisi birine çerkez demeyi iftira, yada küçültücü bir şey olarak algılaman çok garip doğrusu. Ben Kürt kelimesini bile aşağılayıcı anlamda kullanmıyorum. Ayrı bir milletten olma o millet mensubu için küçültücü olamaz Tanrı tarafından öyle uygun görülüp yaratılmışlardır çünkü.
Atatürk İzmiri düşman işgalinden kurtardığı zaman YunaN BAYRAĞINI ÇİĞNEMEYEREK en azılı düşmanımıza alçaltıcı ve küçültücü bir muamele yapmamıştır. Türk milletinin çıkarlarını savunmak ve bu milleti yüceltmek için çalışmak Tanrı tarafından yaratılan diğer milletleri hakir görmeyi veya küçültmeyi gerektirmez. Madem çerkezlik bu kadar kötü bir şey Atatürk neden çerkez ethemi kurtuluş savaşında kullandı, bilmiyormuydu onun çerkez olduğunu.
Sonuç olarak korkut eken türktür, kökeninin bir önemi yoktur, cengiz çandar türk kökenli de ne oluyor, abdullah gül türk kökenlide ne oluyor mühim olan icraat. Sn Ekenin icraatı hepimizce malum.
O Atatürk'ün , Attila'nın , Mete'nin has evladıdır.


Selim Pusat- - 17-3-2004 19:00

Türk soyundan gelenler ve Türk soyundan gelenler kadar Türkleşmiş olanlar Türktür. Daha ötesi var mı kılıç lafı neden uzatıp geveliyorsun.

Kimsenin soyuna sopuna biz karışmıyoruz. Onlar zaten kendilerini ele veriyorlar.


Türköz - 17-3-2004 20:46

Kılıç,
Genelleme yaparak değerlendirme yaptığın zaman daha anlaşılır oluyorsun...
İsim vererek ise yanlışlık yapıyorsun... Arkadaşlar tepki gösterirken haklılar... Bak; Korkut beyin çerkez asıllı olduğunu birinden duyduğunu söylüyorsun...İşte bizim yanlışımız bu...Her duyduğumuz şeye göre tartışma yapmak iyi değil... Ayrıca Cengiz Çandar azılı bir ABD işbirlikçisi Arnavuttur... Türk değildir... Bilmiyorsan söyleyeyim İsmet Berkan'da Abaza'dir...Basında eli yüzü düzgün Türkçe konuşan herkes üzülerek belirtelim Türk olmadığını kendi sütunlarında yazıyorlar zaten...Taha Akyol;çerkez,Şakir Süter boşnak,Hasan Cemal boşnak v.s. v.s.Bütün bu adamlar kendilerinin Türk asıllı olmadığını biz sormadan yazıyorlar... İşin acı tarafı kendi mensup oldukları etnik grubun ırkçılığını kapalı toplantılarda ya da açık gazete sütunlarında yazıp çiziyorlar. Ekonomik gruplar oluşturuyorlar.. Büyük Atatürk Türk'e Türk propagandası yapmadı... Türk ırkını her zaman yücelten gerçek savaşlar ve medeniyet mücadelesi verdi...Otağda Mustafa Kemal isimli otağ üyesinin "En Büyük Türkçü Atatürkten bir hatıra" bölümünü ve Selin'in "Atatürk'ü anlamak" başlıklı yazıları okumanızı özellikle öneriyorum...Bu tartışmayı bu şekilde sürdürmek olumlu değil diye düşünüyorum.
Saygılarımla.


alpertunga - 18-3-2004 01:54

KÜRT ÖZALIN DANISMANI HAIN CENGIZ CANDAR TÜRKTÜR.


alpertunga - 18-3-2004 02:30

KILIC

ATATÜRK TÜRK IRKCISIYDI,BUNU SÖZLE IFADE ETMESINE GEREK YOK.KAFATASI ÖLCÜMLERI,TÜRKÜN ASIL KANINDAN BAHSETMESI VE BUNA BENZER BIRCOK ÖRNEK VERILEBILIR,ATATÜRK AYAKLANAN DERSIMLI KÜRTLER ICIN IRKCI SÖZLER SÖYLEMISTIR.KONUYLA ILGILI YAZILAR
OTAGDA BOLCA BULUNUYOR.
MÜHIM OLAN ICRAAT DEGILDIR.ALISAN SATILMIS KÜRTTÜR,AKIN BIRDAL ISE TÜRKTÜR.BIR KISININ VATANSEVER OLMASI ONU TÜRK YAPMAZ,HAIN OLMASIDA ONU TÜRKLÜKTEN CIKARMAZ.


Kılıç - 18-3-2004 18:12

konu arap saçına döndü iyice, ben sizin dediklerinize bir şey demiyorumki , pusat senin dediğine de katılıyorum zaten, ben Türk şada söyleniyorum ama o da ortada yok.
Yazdıklarım biraz yanlış anlaşılıyor gibi.
SN. OTAĞ YÖNETİCİSİ MÜMKÜNSE BU BAŞLIK TA AÇILAN BU TARTIŞMAYI SİLMENİZİ RİCA EDİYORUM.

TTK
KKK


Türk_Şad - 27-3-2004 09:49

quote:


Aslını Gönderen Kılıç
konu arap saçına döndü iyice, ben sizin dediklerinize bir şey demiyorumki , pusat senin dediğine de katılıyorum zaten, ben Türk şada söyleniyorum ama o da ortada yok.
Yazdıklarım biraz yanlış anlaşılıyor gibi.
SN. OTAĞ YÖNETİCİSİ MÜMKÜNSE BU BAŞLIK TA AÇILAN BU TARTIŞMAYI SİLMENİZİ RİCA EDİYORUM.

TTK
KKK


Sınav dönemim olduğundan cevap yazamadım. Bu arada Kılıç'ın üyeliği de iptal edilmiş. Neden şaşırmadım acaba?


Demirsoy33 - 15-4-2004 12:53

Sanırın Ankara'da Orhan Asena adlı bir tiyatro senaristinin, çerkes ethemle ilgili bir oyunu vardı. Adam resmen oyunun bitiş bölümünde Atatürk'ün etheme özür sahnesini yapmış, ben duyunca şok geçirdim, Türkiye'de artık resmen dizginler elimizden gidiyormu diye korkmaya başladım, artık alenen hainlikler ortada yaşanmaya başladı...

Saygılarımla...